Rano uklonite dug uz konsolidaciju privatnih studentskih kredita

Mnogim nedavno diplomiranim studentima teže je produljiti nove plaće. Matura može biti prekretnica sama po sebi, ali osim fakultetske diplome, postoje i beskrajni mjesečni računi. Živjeti sam nikada nije bilo lako. Standardizacija privatnih studentskih kredita često se koristi za snižavanje mjesečnih plaćanja i poboljšanje kreditnog rejtinga.

Akumulacija duga

Često je akumulacija drugih dugova kriva za tako nesretno stanje nakon diplome. Uzmimo za primjer slučaj 25-godišnje Tamike Gambril, koja ima posao od 60,000 dolara godišnje, ali i dalje joj je teško spojiti kraj s krajem. Mora platiti 840 dolara za stan, 280 dolara za poruku o automobilu i nevjerojatnih 24,000 dolara duga na kreditnoj kartici koji je došao iz studentskih dana. Iskreno govori o svojim dugovima:

“Četiri godine kasnije, napustio sam dug sa samo 28.000 dolara kredita. S obzirom na to da je školarina, soba i daska sama u Colbyju bila 35,000 dolara godišnje, mislim da sam napravila dobar posao.”

Ne može svatko staviti tako hrabro lice pred dug. Neki samo odluče podnijeti zahtjev za stečaj, umjesto da dobiju konsolidaciju privatnog studentskog kredita.

Naknade ne odustaju

Prema Kolegijkom vijeću:

“Troškovi pohađanja četverogodišnjeg javnog fakulteta ili sveučilišta u akademskoj godini 2007.-2008. – uključujući školarinu, školarinu, sobu i pansion – iznosili su 12,796 USD, što je porast od 35% u posljednjih pet godina. Za privatne škole to je koštalo visokih 30,367 dolara.”

Ove brojke nipošto nisu fiksne. Kao što svi znamo, školarina i druge povezane naknade povećavaju se i padaju ovisno o inflaciji i drugim gospodarskim silama. Ali ljudi i dalje žele posuditi novac za svoje studentske dane, jer je to već prilika da dobiju bolju šansu u životu. Konsolidacija privatnih studentskih kredita postaje prilika za dobivanje boljih stopa na kraju.

Prvo znajte svoje dugove

Da bi se studentski krediti brže “povukli”, morate znati svoje kredite. Prijava u www.nslds.ed.gov (Nacionalni sustav studentskih kredita) za čitanje o specifičnim detaljima različitih studentskih kredita. Provjerite status svojih kredita, kao i promjenjive kamatne stope i kapital. Također, provjerite imate li potrebnu lozinku za osobnu identifikaciju (PIN). To se može dobiti od Ministarstva obrazovanja. Prijava u www.pin.ed.gov za više detalja.

Još jedna važna stvar koju treba zapamtiti je da su savezni krediti i privatni krediti različiti. Fedovi krediti imaju ograničenja kamatnih stopa, dok privatni krediti nemaju. Često su privatni krediti skuplji. I još jedna stvar: savezni krediti i privatni krediti ne mogu se ujediniti s jednim velikim zajmom. Moraju se standardizirati zasebno. I opet, savezni subvencionirani krediti su podupiranim od strane vlade (Uncle Sam plaća kamatne stope dok ste u školi).

Pobrinite se da idete samo na atraktivne privatne ugovore o konsolidaciji studentskih kredita. Gambrilovo stanje već je bilo dobro: uspjelo je dobiti konsolidaciju po kamatnoj stopi od 2, 87%. Gambrill priznaje: “Imao sam veliku sreću. Do trenutka kada sam diplomirao, radnih mjesta nije bilo u izobilju, ali programi konsolidacije studentskih kredita bili su vrlo atraktivni.” To samo pokazuje da pažljivo financijsko planiranje može dovesti do korisnih rezultata.

By dawad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *